Onze stepafdeling

Om een nog uitgebreidere service en een totaalpakket te kunnen bieden aan onze klanten-matrasfabrikanten investeerde Buseloc in 2013 in een eerste stepmachine (meernaalds). Onze klanten bezorgen ons het bovendoek, kiezen het gewenste steppatroon, vulling en onderdoek en wij zorgen voor de rest. Op vandaag bestaat onze stepafdeling uit een indrukwekkend machinepark nl.

een meernaaldsstepmachine

deze stepmachine beschikt over 3 naaldstangen met telkens 90 naalden waardoor een divers en uitgebreid gamma aan patronen mogelijk is o.a. lijnen, slinger, 7-zones, ruit. Verschillende materialen (dubbeldoek, dacron, wol, schuim, tricot, non woven) worden op deze manier op elkaar gestikt. Dit meerlaags- eindproduct wordt o.a. gebruikt voor het confectioneren van matrashoezen.


een tweenaaldsstepmachine

met deze cnc-gestuurde stepmachine met twee naaikoppen is het mogelijk om afzonderlijke matrasplaten te steppen. De verschillende materialen worden door de twee naaikoppen in een gewenste tekening (Autocad) op elkaar gestikt.


een borderstepmachine

voor het steppen van matrasborders beschikken we over een borderstepmachine. Ook hier worden de verschillende materialen op elkaar gestikt in diverse mogelijke patronen. De eerste module (een meernaaldsmachine) stikt rechte lijnen. De tweede module (2 afzonderlijke naaimachines) kan een divers gamma aan patroontjes maken (tunnel, vierkant, driehoek,...) De laatste module (2 lockmachines) overlockt de gestepte border op de juiste breedte en maakt dat de border niet uitrafelt.

We beschikken tevens over een snijmachine om de aangeleverde grondstoffen (rollen van diverse materialen) op de gewenste breedte te versnijden.